Siirry sisältöön
Kalankasvatus

Kinansaaren osakaskunnalla on kalankasvatuslammikko Rouvansuolla karttalinkki. Kasvatuslammikolla kasvatetaan kalankasvattamoilta hankittuja siian poikasia kesäkauden ajan, jotka siirretään syksyllä osakaskunnan omiin vesistöihin.

2020-luvun alussa lammikko oli joitain vuosia käyttämättä mutta vuonna 2022 se päätettiin ottaa uudelleen kasvastuskäyttöön. Vuoden 2022 aikana lammikolla talkoiltiin ahkerasti ja mm raivattiin vesakkoa sekä uusittiin rakenteita. Vuonna 2023 toukokuussa lammikkoon hankittiin 100 000 kappaletta siianpoikasia.

Alkukesästä vedestä otettiin näytteet analysoitavaksi ja veden laatu oli hyvää. Kasvatuslammikon aktiivit seuraavat veden lämpötilaa sekä pH-arvoa läpi vuoden, jotta varmistetaan kalojen hyvät elinolosuhteet.

Siian poikasia saatiin syksyllä yhteensä 306 kiloa, eli n 42 840 kappaletta. Tuotto oli erinomaisen hyvä ja onnistumisprosentti yli 40 %. Siikaa istutettiin syksyn aikana osakaskunnan vesialueille isommista järvistä alkaen (Repovesi, Iso- ja Pieni-Varpanen, Saarijärvi, Hermunen, Särkijärvi, Valkjärvi)

Kalalamikon on alunperin perustanut Toivo Hietavirta, joka on laatinut lammikkoon myös toimintasuunnitelman sekä ohjeet kalankasvatukselle (kuvat). Toiminnan mahdollistaa Woikoski Oy.

Lammikoa hoitaa reipas ja aktiivinen talkooporukka, johon mahtuu mukaan uusia kalastuksen harrastajia. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Matti Arvilaan puh 0400 756 206